Destinacija

Hotelski kompleks Punta nalazi se u vodećem turističkom središtu na Šibenskoj rivijeri - Vodicama. Najveća prednost destinacije je odlična povezanost sa dvije zračne luke, vrhunskim prometnicama i modernom brodskom linijom.


Vodice

Vodice su poznate po svojoj živosti, raznolikosti turističke ponude i blizini brojnih atraktivnih destinacija. Okružene ljepotom mora, otoka i vodotoka, te nacionalnih parkova, mame svojom neobičnošću putnika-namjernika željnog opuštajućeg, zdravstvenog i aktivnog odmora, zabave i užitaka. Vesele, bučne i vrele u danjoj vrevi, a opet tihe, ljupke i čarobne u zalazu sunca i ljepoti noćnog smiraja...to su Vodice.


Noćna zabava

Vodice su prepoznate kao jedno od najboljih mjesta za zabavu na hrvatskoj obali. Brojni kafići i barovi tijekom sezone privlače tisuće mladih željnih zabave. Nastavak zabave slijedi u nekoliko noćnih klubova, od kojih je najpoznatiji Hacienda, često destinacija brojnih poznatih svjetskih osoba  kao npr. Eva Longoria, Boy George-a..., a također i poznatih domaćih celebrity-a koji su svoj smještaj nakon koncerata pronašli u hotelu Punta kao što su David Guetta, Boy George, Saša Matić, Severina, Neno Belan, Boris Novković i mnogi drugi.

Barovi & Kavane

U Vodicama se nalazi mnogo kvalitetnih barova i tipičnih autohtonih kavana. Uvučeni u uvalicama plaža, starim gradskim ulicama ili u samom centru na rivi uvertira su zabave svake ljetne večeri.  Odaberite svoj žanr, možda domaća ili pop strana glazba, na drvenoj klupi uz zvukove lokalnih klapa....u dvoje romantično ili glasno u velikom društvu...svakodnevna je slika Vodičke ljetne večeri.

 

NACIONALNI PARKOVI

 

Nacionalni park Krka najveći su i najpoznatiji slapovi u Dalmaciji i nalaze se u neposrednoj blizini hotela Punta. Sa svojih sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 242m Krka je prirodni i kraški fenomen. To je prirodni i očuvani eko sustav skoro netaknut od ljudske ruke i kao takav postaje nezaobilazna destinacija za sve koji posjete Vodice. Slapovi Krke sa obiljem tekuće vode, riba i vodenog bilja pružaju svakom posjetitelju nezaboravan doživljaj prirodne ljepote. Otok Visovac sa franjevačkim samostanom iz 15. stoljeća je zaštitni identitet Nacionalnog parka, a prirodni fenomen Roški Slap ostaviti će svakog posjetitelja bez daha.

Nacionalni park Kornati je otočje i najveći arhipelag na Jadranu te ga čini 89 otoka, otočića i hridi. Irski dramatičar, George Bernard Shaw je napisao: "Zadnjeg dana stvaranja, Bog poželi okruniti vlastito djelo i tada iz suza, zvijezda i daha stvori Kornatske otoke".

Povijesni gradovi


Šibenik – Šibenik - Najstariji hrvatski grad na jadranskoj obali s jedinstvenim položajem u slikovitom zaljevu, na ušću rijeke Krke. Grad Šibenik je grad kulture koji je poseban po svojim kamenim ulicama i trgovima, stotinama kamenih stepenica, mnoštvom crkvica u samoj gradskoj jezgri te šibenskom katedralom kao najvećim i nadaleko prepoznatljivim simbolom.  Katedrala Svetog Jakova je jezgra kulture i duhovnosti grada koja je s razlogom na popisu kulturne baštine UNESCO-a.
Vodice - Šibenik - 11 km

Split – Split - jedinstven grad koji je izrastao iz palače rimskog cara Dioklecijana. Kao najveći dalmatinski grad koji je na popisu UNESCO kulturne svjetske baštine, Split danas kuca tihim otkucajima povijesti, živim duhom mladosti i samo njemu svojstvenim šarmom mediteranske, a ipak po svemu hrvatske topline...
Vodice - Split - 81 km

Trogir – najznačajniji kulturni spomenik Trogira je trogirska katedrala, čiji je portal zapadnih vrata izradio majstor Radovan, oduševljava posjetitelje kulturno-povijesnim spomenicima i malim ulicama te umjetničkim zbirkama s brojnim remek-djelima.
Vodice - Trogir - 55 km


INFORMACIJE ZA PUTOVANJE


Ulazak u zemlju

Za putni dokument pri ulasku u Hrvatsku priznaje se putovnica ili neki drugi identifikacijski dokument priznat međunarodnim ugovorom. Carinsko pravo Republike Hrvatske usklađeno je sa standardima zemalja članica EU. Strane valute mogu se slobodno unositi i iznositi iz zemlje do iznosa u protuvrijednosti 10.000 Eura. Profesionalna i tehnička oprema veće vrijednosti mora se prijaviti na granici. Psi i mačke moraju imati međunarodni certifikat izdan od veterinara koji potvrđuje da je prošlo između 15 dana i šest mjeseci prije ulaska u Hrvatsku od poslijednjeg cijepljenja protiv bjesnoće.

Tax Free Shopping

Pravo na povrat poreza imaju svi strani državljani. Najmanji iznos za povrat poreza je iznos od 740,00 kn i mora biti potrošen na jednom prodajnom mjestu istoga dana. Povrat poreza stranim državljanima moguće je izvršiti samo za robu kupljenu u trgovinama koje imaju istaknutu "Tax Free" naljepnicu.

Novac i bankomati

Hrvatska valuta je kuna. 1 kuna (kn) = 100 lipa (lp). Novčanice su u apoenima od 1000, 500, 200, 100, 50, 20 i 10 kn. Kovani novac je u apoenima od 5, 2 i 1 kune i od 50, 20, 10, 5, 2 i 1 lipa. Strane valute mogu se mijenjati u bankama, mjenjačnicama, poštama, turističkim agencijama, hotelima, kampovima i marinama. Hoteli, kao i većina trgovina, restorana i agencija prihvaćaju sve poznatije kreditne kartice (Eurocard/Mastercard, American Express, Diners, Visa). U Vodicama je postavljeno više bankomata sljedećih banaka: Jadranska banka, Zagrebačka banka, Privredna banka, Splitska banka, Hrvatska poštanska banka, Reiffeisen banka, Erste banka i OTP banka. Na svim bankomatima možete podizati gotovinu putem Eurocard/Mastercard, Diners, American Express i Visa kartica.

 

Prometne informacije

  • Obavezna je vožnja sa upaljenim svjetlima, danju i noću.
  • Uporaba mobitela u vožnji nije dozvoljena.
  • Obavezna je uporaba sigurnosnog pojasa.
  • Dopuštena količina alkohola u krvi je 0,5 promila
  • Za ulazak automobilom u Hrvatsku i vožnju potrebni su prometna i vozačka dozvola te dokaz o osiguranju vozila u slučaju nezgode.Informacije i pomoć na cesti
Hrvatski autoklub (HAK)
www.hak.hr
Informativni centar: 062 777 777
Pomoć na cesti: +385 (1) 987